Boşanma süreci, çiftler için hem duygusal hem de hukuki açıdan oldukça zorlayıcı olabilir. Bu süreçte, doğru bir boşanma avukatı ile çalışmak, hem haklarınızı korumanız hem de süreci en kısa sürede tamamlamanız açısından büyük önem taşır. Boşanma davalarında uzman bir avukat, ihtiyaçlarınıza uygun hukuki destek sunarak sizin yanınızda olur.
Aile toplumun temelini oluşturur ve evlilikle kurulur. Evlilik, çiftleri farklı iki kişinin bir hayat birlikteliği kurarak sevgi, sadakat ve güven ortamı yaratmak üzere hayatlarını birleştirmeleridir. Evlilik hayatı hem kadına hem erkeğe birçok vazife yükler.
Taraflar bu yolculuğa her ne kadar hayatı tüm zorluklarıyla birlikte geçirmek amacıyla çıksa da zaman zaman evlilik, taraflar açısından çekilmez hale gelir ve çeşitli sebeplere sona ermektedir. Evliliğin sona ermesi birden fazla sebeple meydana gelebilir. Boşanma, evliliğin tarafların isteği üzerine hakim kararıyla tamamen sona erdirilmesidir. Boşanmak hem hukuki hem de psikolojik bir süreçtir. Hakimin boşanma kararını verebilmesi için Türk Medeni Kanunu madde 161 ila 166’daki hükümlerden birinin gerçekleşmiş olması gerekir.
İÇİNDEKİLER
- BOŞANMA AVUKATI NEDİR? GÖREV VE SORUMLULUKLARI
- BOŞANMA AVUKATI SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?
- BOŞANMA SÜRECİNDE AVUKATIN ROLÜ NEDİR?
- BOŞANMA AVUKATI HANGİ TÜR DAVALARA BAKAR?
- BOŞANMA DAVASINDA VELAYET VE NAFAKA KONUSUNDA AVUKATIN ÖNEMİ
- MAL PAYLAŞIMI DAVALARINDA BOŞANMA AVUKATININ ROLÜ
- BOŞANMA AVUKATI ÜCRETİ 2025 YILI
- ÇEKİŞMELİ BOŞANMA DAVALARINDA AVUKATIN STRATEJİSİ
- ANLAŞMALI BOŞANMA DAVASINDA AVUKATIN SAĞLADIĞI AVANTAJLAR
- BOŞANMA DAVASINDA HUKUKİ DANIŞMANLIK VE PSİKOLOJİK DESTEK
- BOŞANMA SÜRECİNDE SIKÇA YAPILAN HATALAR VE AVUKATIN REHBERLİĞİ
- SIKÇA SORULAN SORULAR
- Boşanma Avukatı Ne İş Yapar?
- Boşanma Avukatı Tutmak Zorunlu Mu?
- Boşanma Avukatı Nasıl Seçilir?
- Anlaşmalı Boşanma Davalarında Avukat Gerekli Midir?
- Çekişmeli Boşanma Davalarında Avukatın Rolü Nedir?
- Boşanma Avukatı Ücretleri Ne Kadardır?
- Boşanma Avukatı Ücretleri Nasıl Belirlenir?
- Boşanma Avukatı Mal Paylaşımı Konusunda Nasıl Yardımcı Olur?
- Boşanma Avukatı ile Çalışmak Davayı Hızlandırır Mı?
- Boşanma Avukatı İle Yapılan Anlaşmalı Boşanma Süreci Ne Kadar Sürer?
- Boşanma Avukatının Görevleri Nelerdir?
- Boşanma Avukatı Olmadan Mahkeme Kararı Temyiz Edilebilir Mi?
- Boşanma Avukatının Gizlilik Yükümlülüğü Nedir?
- Eşlerden Biri Boşanma Avukatı Tutmazsa Süreç Nasıl İlerler?
- Devlet Ücretsiz Boşanma Avukatı Veriyor Mu?
- Avukat Tutacak Param Yok Ne Yapmalıyım?
- İstanbul’da İyi Boşanma Avukatı Nasıl Bulunur?
- Boşanma Avukatına Danışmak Ücretli Midir? Ücret Ne Kadardır?
BOŞANMA AVUKATI NEDİR? GÖREV VE SORUMLULUKLARI
Boşanma avukatı, boşanma kararı alan tarafların boşanma süreçlerinde onları temsil eden ve hukuki danışmanlık sağlayan kişidir. Boşanma avukatları evliliği boşanma kararına götüren hikâyeyi, sebepleri dinler ve tarafların durumuna uygun çözüm önerileri sunar. Boşanma dilekçesi ve diğer hukuki belgeleri hazırlar. Müvekkile haklarını detaylı olarak anlatır. Müzakere ve arabuluculuk yollarıyla anlaşmazlıkları çözmeye çalışır. Mahkemede müvekkillerini temsil eder. Avukat sadece hukuki bilgi ve deneyimleriyle yol göstermez aynı zamanda müvekkillerinin karşı karşıya kaldığı bu zorlu süreçte onlara duygusal olarak da destek olur.
Anlaşmalı boşanmalarda süreç daha kolay ilerlerken, çekişmeli boşanmalarda zorlaşmaktadır. Boşanma avukatları davayı üstlendiklerinde dava dilekçelerini hazırlar, gerekli hukuki düzenlemeleri yapar, mahkemede müvekkillerini temsil eder. Bununla beraber müvekkillerini aşamalarla ilgili bilgilendirir, önerilerde bulunur.

BOŞANMA AVUKATA SOR
BOŞANMA AVUKATI SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?
Boşanma sürecinde bir avukat seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli husus araştırılan avukatın aile hukuku konusunda uzman ve deneyimli olmasıdır. Müvekkiller sürecin sağlıklı ve verimli yönetilebilmesi için seçeceği avukatla açık bir iletişim kurabiliyor olmalı, ihtiyaçlarına en iyi şekilde karşılık alabilmek için kendi durumuna en uygun avukatı bulmak adına kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.
BOŞANMA SÜRECİNDE AVUKATIN ROLÜ NEDİR?
Boşanma süreci uzun ve zorlu bir süreçtir. Boşanma avukatı bu sürecin en iyi şekilde yürütülmesini sağlar. Boşanma davasında avukatın amacı hukuki bir çözüm sağlamaktır. Avukat müvekkilin haklarını korur, arabuluculuk ve müzakere süreçlerini yürütür, onları mahkemede temsil eder, süreç hakkında bilgi verir, belgeleri düzenler.
Boşanma avukatı çekişmeli boşanma davalarında öncelikle müvekkilinin boşanmak isteme sebeplerini, sonra karşı taraftan taleplerini dinler ve bunlara uygun şekilde tazminat, nafaka, mal paylaşımı, velayet konularını içeren bir boşanma dilekçesi hazırlar ve delilleriyle beraber dosyayı mahkemeye teslim ederek davayı açmış olur. Anlaşmalı boşanma davalarında ise taraflar nafaka, velayet, tazminat gibi hususlarda anlaşmış olacağından avukat tarafların her ikisini de hak kaybı yaşamamaları ve adil bir boşanma süreci olması adına bilgilendirir ve tavsiyelerde bulunur.
BOŞANMA AVUKATI HANGİ TÜR DAVALARA BAKAR?
Evlilik birliğini hukuken sonlandıran boşanma davaları anlaşmalı boşanma davası ve çekişmeli boşanma davası olmak üzere iki şekilde karşımıza çıkmaktadır. Anlaşmalı boşanma davası Aile Mahkemelerinde açılır. Aile Mahkemesi bulunmayan yerlerde bu davalara Asliye Hukuk Mahkemeleri, aile mahkemesi sıfatıyla bakacaktır. Anlaşmalı boşanma davası için boşanmak isteyen eşler en az bir yıl evli kalmış olmalıdır ve mahkemeye başvurmalıdırlar. Taraflar boşanmadaki maddi konuları içeren ve çocukları varsa onların durumunu düzenleyen bir protokol düzenler ve buna bağlı kalırlar. Bir diğer dava türü olan çekişmeli boşanma davası, taraflar arasında boşanma ve boşanmanın sonuçları konusunda bir anlaşmaya varılamaması halinde ortaya çıkar. Çekişmeli boşanma davası da yine Aile Mahkemelerinde açılır.
BOŞANMA DAVASINDA VELAYET VE NAFAKA KONUSUNDA AVUKATIN ÖNEMİ
Evlilik birliğini sona erdirmek isteyen tarafların boşanma davası sürecinde en çok anlaşmazlık yaşadığı konuların başında nafaka ve velayet konusu gelir. Hukuki süreçlerde karşı taraftan talepte bulunabilmek için olması gereken en önemli husus yeterli delil oluşturulmasıdır. Delillerin oluşturulması ve sunulması konusunda profesyonel bir avukatın bilgi birikimi ve deneyimi oldukça kıymetli olacaktır. Boşanma süreci oldukça yıkıcı ve duygusal yükü ağır olan bir süreçtir. Boşanma avukatının varlığı bu sürecin sağlıklı bir kararla sonuçlandırılması için değerlidir. Adil bir nafaka ödenmesi ve çocuğun üstün yararı göz önünde bulundurularak istenilen velayet kararının alınabilmesi için avukat desteği alınması çok önemlidir.
MAL PAYLAŞIMI DAVALARINDA BOŞANMA AVUKATININ ROLÜ
Boşanma sürecinde mal paylaşımı, evlilik içinde edinilmiş malların eşit bir şekilde paylaştırılması esasına dayanır. Boşanma davalarında en sık karşılaşılan hukuki anlaşmazlık konularından biri de mal paylaşımıdır. Adil bir mal paylaşımı kararı verilmesi ve iki tarafın da haklarının korunması için deneyimli bir aile hukuku avukatının varlığı oldukça önem taşır. Evlilik birliği mahkeme tarafından verilen kararla sonlandırıldığında evlilik birliği içerisinde edinilen mallar boşanma davasının açıldığı tarihteki durumuna göre paylaştırılır. Boşanma davası sonuçlanmadan mal paylaşımı davası karara bağlanmayacaktır. Boşanma reddedilirse mal paylaşımı davası da reddedilecektir.
BOŞANMA AVUKATI ÜCRETİ 2025 YILI
Boşanma avukatı ücretleri boşanma davası açmak isteyen taraflar açısından en çok merak edilen konulardan biridir. Türkiye’de ücretsiz avukatlık yapmak yasaktır. Boşanma ücretleri davanın zorluğuna, süresine, verilen emeğe, davanın anlaşmalı veya çekişmeli olmasına göre değişiklik göstermektedir. 2024-2025 yılı boşanma avukatı ücreti en az 30.000 TL olarak güncellenmiştir. Bu ücrete %10’luk Katma Değer Vergisi uygulandığında toplam tutar 33.000 TL olmaktadır. Bu asgari tutara bağlı kalmak şartıyla belirtilen koşullara göre avukatlar bağlı bulundukları Barolar tarafından yayımlanan Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinden de yararlanarak ücretlerini serbestçe belirlerler.
ÇEKİŞMELİ BOŞANMA DAVALARINDA AVUKATIN STRATEJİSİ
Çekişmeli boşanma davalarında başarılı olmayı sağlayacak ipuçlarından en önemlisi avukat ve müvekkil arasında dürüst bir iletişim kurulmasıdır. Müvekkil avukata tüm detayları anlatmalı, belgeleri en hızlı şekilde eksiksiz olarak sunmalıdır. Bu avukatın stratejisini güçlendirecektir. Çekişmeli boşanma davalarında arabuluculuk ve müzakere sonucunda daha az maliyetli sonuçlar alınabilmektedir. Avukat bu aşamada karşı tarafla anlaşmaya varabilmeyi amaçlar.
ANLAŞMALI BOŞANMA DAVASINDA AVUKATIN SAĞLADIĞI AVANTAJLAR
Evlilikler tazminat, mal paylaşımı, velayet gibi hak ve sorumluluklar konusunda anlaşmaya varılamadan bittiği gibi bazen de zarar verici olaylar, yıpratıcı süreçler yaşanmadan tarafların anlaşmasıyla da son bulabilir. Anlaşmalı boşanmada taraflar boşanmaya neden olan sebepleri belirtmeden sadece boşanmak istediklerini belirterek boşanabilmektedir. Anlaşmalı boşanma Türk Medeni Kanunu madde 166/3 hükmünde düzenlenmiştir.
Avukatın anlaşmalı boşanma sürecindeki rolü önemlidir. Boşanma sürecinde tarafların haklarını korur, süreçleri yürütür anlaşmazlıkları çözer. Anlaşmalı boşanma sürecinde avukatla çalışmak kişiye çeşitli avantajlar sağlar. Avukatın temsiliyle tarafların hakları korunacak ve adil bir anlaşma süreci sunulacaktır. Anlaşmalı boşanma süreçlerinde avukatla çalışmak süreci hızlandıracak ve daha verimli sonuçlar alınacaktır ayrıca taraflar duygusal yüklerinden de avukatları sayesinde kurtulmuş olacaklardır.
BOŞANMA DAVASINDA HUKUKİ DANIŞMANLIK VE PSİKOLOJİK DESTEK
Boşanma sürecini doğru yönetmek tarafların hem psikolojik sağlığı hem de sürecin hukuki olarak sancısız bir şekilde sonuçlandırılması açısından çok önemlidir. Son yıllarda boşanma oranı giderek artış göstermektedir. Boşanma sürecinde bir avukattan destek almak yasal hakların korunması, daha hızlı ve verimli sonuçlar alınabilmesi adına oldukça önemlidir. Boşanma avukatları taraflara uygun en iyi stratejileri belirlemeye yardımcı olur.
Boşanma, tarafların evlilik birliğini sağlıklı bir şekilde sürdürme konusunda zorlandıklarında bu yıpranma sürecine son vermek adına aldıkları karardır. Kişilerin var olan yaşam tarzı boşanma ile birlikte değişeceğinden boşanma kararını alan taraflar bu süreçte oldukça zorlanacaklardır. Boşanma kişilerin hayata yeniden uyum sağlamasını gerektiren bir geçiş dönemi olduğundan taraflar psikolojik zorluklar çekebilirler. Bu nedenlerle boşanma sürecinde profesyonel bir terapist veya danışmanla çalışmak duygusal yüklerin daha iyi yönetilmesine yardımcı olabilir
BOŞANMA SÜRECİNDE SIKÇA YAPILAN HATALAR VE AVUKATIN REHBERLİĞİ
Boşanma kararı evliliğin sona ermesi anlamına gelen hem duygusal hem hukuki açıdan zorlu bir dönemdir. Bu davalar karışıktır ve teknik detayları içerir. Bu sebeple yapılan hatalar süreci daha da zorlaştırabilir ve tarafların hayatlarını olumsuz etkileyebilir. Boşanma davalarında en önemli strateji dava hazırlığının sağlam temellerle yapılmasıdır. Dava hazırlığının temelini oluşturmakta en önemli husus müvekkilin boşanma kararından emin olmasıdır. Kesin olarak karar vermeden başlatılan dava olumsuz sonuçlara neden olabilir. Davayı hazırlık sürecinde önemli olan bir diğer husus yeterli delilin toplanmasıdır.
En çok yapılan hatalardan biri yeterli delil toplanmadan dava aşamasına geçilmesidir. Boşanma davası hukuki bir süreçtir ve bu süreçte duygusal kararlar vermek aleyhinize delil olarak kullanılabilir. Bu nedenle stratejiyi en baştan oluşturmak daha faydalı olacaktır. Profesyonel bir avukatın desteği duygusal yüklerinizden arınarak doğru analizler yapmanıza ve yolunuzu daha kolay çizmenize fayda sağlayacaktır.
SIKÇA SORULAN SORULAR
Boşanma Avukatı Ne İş Yapar?
Boşanma süreci uzun ve zorlu bir süreçtir. Boşanma avukatı bu sürecin en iyi şekilde yürütülmesini sağlar. Boşanma davasında avukatın amacı hukuki bir çözüm sağlamaktır. Avukat müvekkilin haklarını korur, arabuluculuk ve müzakere süreçlerini yürütür, onlar mahkemede temsil eder, süreç hakkında bilgi verir, belgeleri düzenler.
Boşanma Avukatı Tutmak Zorunlu Mu?
Türk hukuk sisteminde boşanma avukatı tutmak zorunlu değildir. Kişi boşanma sürecini kendisi de yönetebilir ancak aile hukuku konusunda uzman bir avukat boşanma sürecinde müvekkilinin hakları, karşısına çıkabilecek zorluklar, müzakereler ve anlaşmalar, hukuki süreçler konusunda oldukça bilgili ve deneyimli olacak, bu sebeple süreç profesyonel bir temsil ve destekle daha hızlı ve verimli ayrıca ilerleyecektir.
Boşanma Avukatı Nasıl Seçilir?
Boşanma sürecinde bir avukat seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli husus araştırılan avukatın aile hukuku konusunda uzman ve deneyimli olmasıdır. Müvekkiller sürecin sağlıklı ve verimli yönetilebilmesi için seçeceği avukatla açık bir iletişim kurabiliyor olmalı, ihtiyaçlarına en iyi şekilde karşılık alabilmek için kendi durumuna en uygun avukatı bulmak için kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.
Anlaşmalı Boşanma Davalarında Avukat Gerekli Midir?
Avukatın anlaşmalı boşanma sürecindeki rolü önemlidir. Boşanma sürecinde tarafların haklarını korur, süreçleri yürütür anlaşmazlıkları çözer. Anlaşmalı boşanma sürecinde avukatla çalışmak kişiye çeşitli avantajlar sağlar. Avukatın temsiliyle tarafların hakları korunacak ve adil bir anlaşma süreci sunulacaktır. Anlaşmalı boşanma süreçlerinde avukatla çalışmak süreci hızlandıracak ve daha verimli sonuçlar alınacaktır ayrıca taraflar duygusal yüklerinden de avukatları sayesinde kurtulmuş olacaklardır.
Çekişmeli Boşanma Davalarında Avukatın Rolü Nedir?
Boşanma avukatı çekişmeli boşanma davalarında öncelikle müvekkilinin boşanmak isteme sebeplerini sonra karşı taraftan taleplerini dinler ve bunlara uygun şekilde tazminat, nafaka, mal paylaşımı, velayet konularını içeren bir boşanma dilekçesi hazırlar ve delilleriyle beraber dosyayı mahkemeye teslim ederek davayı açmış olur.
Boşanma Avukatı Ücretleri Ne Kadardır?
Boşanma avukatı ücretleri boşanma davası açmak isteyen taraflar açısından en çok merak edilen konulardan biridir. Türkiye’de ücretsiz avukatlık yapmak yasaktır. Boşanma ücretleri davanın zorluğuna, süresine, verilen emeğe, davanın anlaşmalı veya çekişmeli olmasına göre değişiklik göstermektedir. 2024-2025 yılı boşanma avukatı ücreti en az 30.000 TL olarak güncellenmiştir. Bu ücrete %10’luk Katma Değer Vergisi uygulandığında toplam tutar 33.000 TL olmaktadır. Bu asgari tutara bağlı kalmak şartıyla belirtilen koşullara göre avukatlar bağlı bulundukları Barolar tarafından yayımlanan asgari ücret tarifesinden de yararlanarak ücretlerini serbestçe belirlerler.
Boşanma Avukatı Ücretleri Nasıl Belirlenir?
2024-2025 yılı boşanma avukatı ücreti en az 30.000 TL olarak güncellenmiştir. Bu ücrete %10’luk Katma Değer Vergisi uygulandığında toplam tutar 33.000 TL olmaktadır. Bu asgari tutara bağlı kalmak şartıyla belirtilen koşullara göre avukatlar bağlı bulundukları Barolar tarafından yayımlanan asgari ücret tarifesinden de yararlanarak ücretlerini serbestçe belirlerler.
Boşanma Avukatı Mal Paylaşımı Konusunda Nasıl Yardımcı Olur?
Boşanma sürecinde mal paylaşımı, evlilik içinde edinilmiş malların eşit bir şekilde paylaştırılması esasına dayanır. Boşanma davalarında en sık karşılaşılan hukuki anlaşmazlık konularından biri de mal paylaşımıdır. Adil bir mal paylaşımı kararı verilmesi ve iki tarafın da haklarının korunması için deneyimli bir aile hukuku avukatının varlığı oldukça önem taşır. Boşanma Sürecinde Avukat Olmadan Dava Açabilir Miyim?
Türk hukuk sisteminde boşanma avukatı tutmak zorunlu değildir. Kişi boşanma sürecini kendisi de yönetebilir ancak aile hukuku konusunda uzman bir avukat boşanma sürecinde müvekkilinin hakları, karşısına çıkabilecek zorluklar, müzakereler ve anlaşmalar, hukuki süreçler konusunda oldukça bilgili ve deneyimli olacak, bu sebeple süreç profesyonel bir temsil ve destekle daha hızlı ve verimli ayrıca ilerleyecektir.
Boşanma Avukatı ile Çalışmak Davayı Hızlandırır Mı?
Avukatın boşanma sürecindeki rolü önemlidir. Boşanma sürecinde müvekkilinin haklarını korur, süreçleri yürütür, anlaşmazlıkları çözer. Boşanma sürecinde avukatla çalışmak kişiye çeşitli avantajlar sağlar. Avukatın temsiliyle adil bir anlaşma süreci sunulacak, avukatla çalışmak süreci hızlandıracak ve daha verimli sonuçlar alınacaktır ayrıca taraflar duygusal yüklerinden de avukatları sayesinde kurtulmuş olacaklardır.
Boşanma Avukatı İle Yapılan Anlaşmalı Boşanma Süreci Ne Kadar Sürer?
Anlaşmalı boşanma davası çekişmeli boşanma davasına kıyasla çok daha kısa sürer. Taraflar anlaşmalı boşanma protokolü üzerinde uzlaşma sağlamış olmaları nedeniyle bu tür davalar hızlıca sonlandırılır. Bu süre bir iki ay içinde tamamlanabileceği gibi bazen bir iki hafta içinde de son bulabilmektedir
Boşanma Avukatının Görevleri Nelerdir?
Boşanma avukatı, boşanma kararı alan tarafların boşanma süreçlerinde onları temsil eden ve hukuki danışmanlık sağlayan kişidir. Boşanma avukatları evliliği boşanma kararına götüren hikâyeyi, sebepleri dinler ve tarafların durumuna uygun çözüm önerileri sunar. Boşanma dilekçesi ve diğer hukuki belgeleri hazırlar. Müvekkile haklarını detaylı olarak anlatır. Müzakere ve arabuluculuk yollarıyla anlaşmazlıkları çözmeye çalışır. Mahkemede müvekkillerini temsil eder.
Boşanma Avukatı Olmadan Mahkeme Kararı Temyiz Edilebilir Mi?
Temyiz işlemini yapabilmek için davanın tarafı konumunda olmak yeterlidir boşanma davası İstinaf mahkemesi tarafından verilen kararın taraflarca kabul edilmemesi durumunda Yargıtay’a başvurularak temyize gidilebilir. Temyiz süreci oldukça kritik ve karmaşık bir aşamadır. Sürelerin kaçırılmaması temyiz başvurusu usullerine uyulması şarttır. Kısaca temyiz süreci eksiksiz takip edilmesi zorunlu olan bir yoldur. Bu nedenle hukuki mücadelede son çare olan temyiz yolu profesyonel bir avukatın desteğiyle takip edilmesi açısından son derece önemlidir.
Boşanma Avukatının Gizlilik Yükümlülüğü Nedir?
Avukat, boşanma sürecinde profesyonel bir yaklaşım sergilemelidir. Müvekkilinin özel hayatının gizliliğini koruma ve etik değerlere uygun hareket etme yükümlülüğü vardır. Avukat müvekkillerinin anlatımlarını ve evlilik birliği ile ilgili özel hususları gizli tutmakla yükümlüdür. Avukatlık Kanunu 36 maddesi uyarınca ‘’ Avukatların kendilerine tevdi edilen veya gerek avukatlık görevi gerekse Türkiye Barolar Birliği ve Baro organlarındaki görevleri dolayısıyla öğrendikleri hususları açığa vurmaları yasaktır.’’
Eşlerden Biri Boşanma Avukatı Tutmazsa Süreç Nasıl İlerler?
Türk hukuk sisteminde boşanma avukatı tutmak zorunlu değildir. Kişi boşanma sürecini kendisi de yönetebilir. Avukatı olmayan eş boşanma sürecinde mahkemede kendini temsil edebilir.
Devlet Ücretsiz Boşanma Avukatı Veriyor Mu?
Maddi olarak avukat ücreti ödeyemeyecek durumda olan kişilerin barodan ücretsiz şekilde Avukat talep etme hakları vardır bu hizmet adli yardım kapsamında verilir ve boşanma davalarını da kapsar.
Avukat Tutacak Param Yok Ne Yapmalıyım?
Boşanma davası açmak isteyen ancak avukat ücreti ödeyemeyecek durumda olan kişiler adli yardım yoluyla boşanma hakkına sahiptir konu hakkında bilgi almak için kişiler bulunduğu ilin barosuna başvurarak avukat talep edebilirler.
İstanbul’da İyi Boşanma Avukatı Nasıl Bulunur?
Evlilik içinde yaşanan çatışmalar, eşler arasındaki tartışmalar ve sonucunda verilen boşanma kararı tarafları yıpratır. Boşanma kararının alınması ile beraber hukuki, psikolojik ve maddi konular gündeme geleceğinden zaten yorgun olan taraf gelecek endişesi ile beraber bu zorlukları atlatmada kendisine hem hukuki danışmanlık verecek hem de yaşadığı psikolojik zorluklar konusunda yükünü hafifletecek en iyi avukatı bularak onunla yola çıkmak ister.
En iyi boşanma avukatının bulunması hususunda insanlar araştırma yaparken net bir sonuca ulaşamazlar çünkü birçok boşanma avukatı davalarında başarılıdır ve aktif olarak meslek hayatını sürdürmektedir. Boşanma davanızın istediğiniz şekilde sonuçlanmasını istiyorsanız avukat arayışınızda dikkat etmeniz gereken hususlar şu şekildedir;
- Bulmuş olduğunuz avukatın alanında uzman olması
- Boşanma davası konusunda bilgili olduğu hakkında elinizde yeterli verinin olması
- Boşanma davası alanında akademik olarak da uzmanlığını destekliyor olması gerekir.
Harbiye Hukuk Bürosu olarak alanında uzman avukatlarımızla müvekkillerimizin haklarını korumak ve boşanma süreçlerini en hızlı şekilde sonuçlandırmak adına hizmet vermekteyiz.
Boşanma Avukatına Danışmak Ücretli Midir? Ücret Ne Kadardır?
2024-2025 yılı için yayımlanan Avukatlık Asgari Ücret Tarifesine göre boşanma avukatı danışmanlık ücreti asgari olarak;
- 1 saat: 3.500 TL
- 2 saat: 5.000 TL
- 3 saat: 6.500 TL’dir
Danışma avukat bürosu dışında gerçekleşmiş ise;
- İlk 1 saat: 6.000 TL
- Ek saatler ise 3.000 TL’dir.